video inzetten in een zakelijke omgeving:
do or don't?

Alhoewel video vooral in commerciële communicatie wordt ingezet, biedt het ook interessante voordelen als je het in een meer professionele omgeving inzet. Dat komt vooral omdat het ‘typische’ B2B-publiek veranderd is en video omarmt, zelfs voor zakelijke doeleinden. Meer nog, als je video op de juiste manier inzet, verhoog je de aandacht en verbeter je de retentie.

Misschien denk je dat in B2B video een beetje 'frivool' of overbodig is, maar dat klopt helemaal niet met de realiteit. Video wordt ook in zakelijke communicatie een niet te versmaden tool in je marketingkit. Concreet zijn er drie belangrijke redenen om video ook in zakelijke communicatie in te zetten.

Je publiek is geëvolueerd

Heb jij bij je doelgroep nog steeds een 50-jarige man in strak pak voor ogen? Dan wordt het waarschijnlijk tijd om je persona opnieuw onder de loep te nemen. Een studie van Google & Millward Brown toont immers aan dat bijna de helft van de mensen die nu op zoek gaan naar diensten en producten in een professionele omgeving, millenials zijn (18 – 34 jaar). Het ‘typische’ B2B publiek is trouwens niet alleen een stuk jonger geworden, ze spenderen ook veel meer tijd online.

  • 89% van B2B-klanten gebruikt het internet om nieuwe producten of diensten te onderzoeken
  • 70% van die klanten gebruikt bekijkt video’s doorheen het hele pad van aandacht tot aankoop
  • Daarbij kijken ze gemiddeld 30 minuten: 1 op 5 consumeert zelfs meer dan een uur video content

De cijfers hierboven geven duidelijk aan dat het nodig is om video in je content marketingplan op te nemen. Dat betekent dat je je strategie en marketingplan zal moeten aanpassen om aan deze voorkeur en de gepaste kanalen ervoor tegemoet te komen.

Video heeft meer impact

Er bestaan verschillende studies die de impact van video aantonen. Hieronder 3 opvallende bevindingen die we graag met jou willen delen en met de rest van de wereld via Twitter 🙂

85% of customers are more likely to make a purchase after watching a product video

63% of senior executives visited a vendor site after viewing a video

Where an average reader only retains 10% of an overall text, viewers retain up to 95% of the content in a video

Video is een krachtig middel om je bestaande publiek te engageren en te overtuigen‘Retention rates’ stijgen met 35% volgens Hubspot als je deze doelgroep benaderd met gepersonaliseerde videoboodschappen. Die aanpak toont namelijk aan dat je nog steeds mee bent én dat je volledig inspeelt op hun behoeften. Waardoor klanten blijven terugkomen en je verkoop blijft groeien.

Video zorgt voor meer aandacht

Met een geoptimaliseerde video heb je 35 keer meer kans om op de eerste pagina van Google terecht te komen!

Als je het woord ‘video’ opneemt in de subject line van je e-mailbericht, stijgen je open rates met 20% en wordt de lead generation maar liefst 3 maal beter.

NOG STEEDS NIET OVERTUIGD?

Bekijk dan even deze video over de nood om video & mobile in B2B te gebruiken. Richard Robinson, Director van Google, licht toe hoe video en mobiel het B2B aankoopproces veranderen. Op basis van de resultaten van de B2B Path to Purchase Study, toont hij aan hoe het B2B aankoopgedrag in de laatste jaren is veranderd en waarom video en mobiel daardoor cruciale tools geworden zijn in B2B aankoopbeslissingen.

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

GEEF DAN EVEN EEN SEINTJE!

    Send this to a friend