CONTENT VERSPREIDEN

Jouw content is zo goed dat mensen hem vanzelf wel vinden? Helaas werkt het niet zo … Je moet de aandacht trekken op alle mogelijke manieren om mensen tot bij jou te krijgen en ze uiteindelijk te converteren in trouwe klanten.

Oorspronkelijk geïntroduceerd door het PR-bedrijf Spinsucks, biedt het PESO-model een handig raamwerk waarbinnen je je communicatie en je marketingmix zo kan uitbouwen dat je op verschillende plekken aanwezig bent waardoor (potentiële) klanten je opmerken. Het hangt er natuurlijk van af hoeveel tijd, geld en inspanning je aan elk van de media kan of wil spenderen, maar één ding is zeker: je hebt een beetje van elk nodig.

PAID

Hierbij draait het om het (betalend) adverteren van je content. Je kan adverteren op zoekmachines, sociale media of dislay advertising op andere websites inzetten. Dat kan uitermate efficiënt zijn, maar let er wel op dat je niet stoort en mensen ertoe aanzet jouw boodschappen te negeren of – erger nog – te vermijden …

EARNED

Waarschijnlijk de moeilijkste manier om aandacht te verkrijgen, want hiervoor heb je echt relevante, interessante en aantrekkelijke content nodig waarmee je een verschil maakt tegenover anderen. Persaandacht, influencers en inboud links (waarbij andere sites naar jouw content linken) zijn sleutelelementen in deze aanpak. Een stevig karwei, maar zeer de moeite waard als het je lukt!

SHARED

Shared media draaien – vanzelfsprekend – rond sociale media, maar ook om user-generated content. Het gaat om jouw (potentiële) klanten die over jou praten – een sterke manier om de aandacht van andere mensen te verkrijgen. Visuals (Instagram, Pinterest) en video (YouTube) zijn de sterkste formats om shares te verdienen en zo op te vallen.

OWNED

Dit is de plek waar jij echt de koning(in) bent van jouw domein. Jij beslist wat er verteld of getoond wordt en je kan snel en eenvoudig reacties en commentaren opvolgen. Denk aan je website, blog, newsletter, magazine en/of brochure. Zorg ervoor dat je content relevant en onderscheidend is zodat je opvalt en klanten steeds terugkomen voor meer.

BENIEUWD WAT JOUW IDEALE PESO-MIX IS?

GEEF DAN EVEN EEN SEINTJE!

Send this to a friend