5 keer minder uitgeven?

Dat is eenvoudiger dan het lijkt: focus (meer) op bestaande klanten! Ik moet eerlijk toegeven dat ik me er bijzonder aan kan ergeren: zodra ik iets heb gekocht, is dat vaak het laatste wat ik hoor van dat bedrijf of merk. Wat een beetje aanvoelt als een slechte one-nightstand. Het gevolg? Weinig kans dat ik hen ga aanbevelen aan anderen of dat ik nog andere producten koop bij hen. En dat terwijl ze ondertussen (te) veel geld uitgeven aan het behalen van nieuwe leads … Zorg ervoor dat je niet dezelfde fout maakt!

Het is een feit dat de aandacht van een nieuwe klant trekken tot 5 maal meer kost dan het budget dat je nodig zou hebben om een bestaande klant te behouden. En toch blijft 44% van de bedrijven vooral gericht op klantenwerving en slechts 18% op klantenbehoud.

Bovendien heb je 60 tot 70% kans dat je iets aan een bestaande klant verkoopt, terwijl dat bij een nieuwe prospect amper 5 tot 20% is. 50% van bestaande klanten zijn ook meer geneigd nieuwe producten uit te proberen en 31% geeft meer uit!

Trouwens, deze en andere interessante cijfers vind je hieronder terug in een geweldige infographic van Invesp. En aarzel zeker niet om dit citaat van hen te tweeten, want ze hebben absoluut gelijk!

The first rule of any business is to retain customers and build a loyal relationship with them, and thereby avoid customer acquisition costs.

©Infographic by Invesp

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

GEEF DAN EVEN EEN SEINTJE!

    Send this to a friend