Content marketing: waar gaAt het eigenlijk over?

Ook al gemerkt? Online of op seminars heeft iedereen het erover dat klassieke reclame dood is en dat alleen content marketing nog werkt om klanten te bereiken. Maar waar gaat content marketing eigenlijk over? Deze korte post helpt je alvast een stapje verder in het begrijpen waar alle commotie om gaat.

Eén van de grootste misverstanden rond content marketing is dat het gaat om een extra tool die je kan inpassen in je arsenaal aan marketingmiddelen. Dat klopt niet. Content marketing is een strategie, geen tool. Een aanpak waar je bewust voor moet kiezen en uitwerken als je daadwerkelijk wil scoren.

WAAROM CONTENT INZETTEN?

Het belangrijkste element van content marketing is content – doh! 😉 Maar klanten worden overspoeld door content in alle mogelijke vormen op alle mogelijke toestellen en via alle mogelijke kanalen. Wat er voor zorgt dat ze steeds meer behoefte aan relevante content hebben.

Content die hun leven vereenvoudigt, content die antwoord geeft op hun vragen en content die – bij voorkeur – ook nog aangenaam is om te nuttigen. Niet altijd eenvoudig, maar wel de beste aanpak als je op (langere) termijn meer aandacht wil en je conversie en verkoop wil verhogen. Ook belangrijk: relevante content wordt gedeeld én zorgt ervoor dat je beter scoort in zoekmachines.

HOE WERKT HET?

De hamvraag daarbij is natuurlijk: wat is nu relevante content? Wat het al zeker niet is, is content die enkel over jouw bedrijf, diensten en/of producten gaat, maar wel over wat jouw bedrijf, diensten en/of producten kan doen voor de consument.

Klinkt een beetje vaag? Onderstaand voorbeeld zal veel verduidelijken:

WAT JIJ WIL VERTELLEN

Onze XCF48Y boormachine is de meest geavanceerde op de markt.

WAT JOUW KLANT WIL WETEN

Hoe boor ik een gat in mijn badkamertegels zonder ze te beschadigen?

WAT JE EIGENLIJK ZOU MOETEN VERTELLEN

Met onze nieuwste boor kan je probleemloos en zonder risico op schade boren in badkamertegels.

Als je kiest voor content marketing, is de kans groot dat je je bestaande content moet (her)bekijken en die vertalen in content die relevant is voor jouw (potentiële) klanten.

UITEINDELIJK DRAAIT HET ALLEMAAL OM AANDACHT ...​

Helaas is het werk nog niet helemaal afgerond als je je info hebt vertaald in relevante content. Consumenten kiezen vandaag de dag waar, wanneer, hoe en op welk toestel ze content willen raadplegen. Wat betekent dat je je boodschap voor elk kanaal moet optimaliseren.

Je kan je content verspreiden via een post op Facebook, een blogartikel, een product in je webshop, een video of zelfs via een gepersonaliseerde e-mail. Zolang je maar beseft dat je content er in een Facebookpost helemaal anders moet uitzien dan in de beschrijving in je online winkel of de video waarin je toont hoe gaten te boren zonder barsten te maken.

OVERTUIGD VAN DE VOORDELEN VAN CONTENT?​

Geef ons een seintje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Als je graag nog meer wil weten, stel gerust een vraag of laat ons iets weten!

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

GEEF DAN EVEN EEN SEINTJE!

Send this to a friend