Content strategie

Content doelen

Om te slagen heb je een plan nodig. Maar een content strategie is veel meer dan zomaar een plan. Zodra je doelstellingen duidelijk gedefineerd zijn, krijg je meer inzicht in wie je wil (of moet) bereiken en hoe je dat het best kan waarmaken.

Of je nu een echte winkel hebt, een complete e-commerce site of een website waarop je je diensten aanbiedt, één ding is zeker: je wil zoveel mogelijk klanten. Misschien heb je – al dan niet met de hulp van een agentschap – al je website in een nieuw jasje gestoken, een blog gestart, een Facebookgroep opgezet of zelfs een profiel op Snapchat aangemaakt? Om dan te merken dat de conversie niet meteen toeneemt of zelfs vermindert? Misschien een schrale troost, maar dat gebeurt wel vaker. De reden is dat het gewoon niet volstaat om zoveel mogelijk content te creëren en op zoveel mogelijk kanalen aanwezig te zijn.

Je kan er niet om heen: als je succes wil, dan heb je een content strategie nodig. Eentje die helemaal op maat is van jouw bedrijf en jouw (potentiële) klanten. Omdat elk bedrijf en elke doelgroep anders is, is er helaas niet één enkel sjabloon dat zomaar voor elke situatie kan worden gebruikt om je doelen te bereiken. Maar er zijn een aantal vragen die je je sowieso moet stellen als je een content strategie wil opzetten die werkt voor jou.

6 vragen vooraleer van start te gaan


Klaar om jouw content strategie op te zetten?

Het antwoord op bovenstaande vragen helpt je in elk geval al een heel stuk verder op weg om te bepalen waar je naartoe gaat en wat je zoal moet doen. Maar misschien wil je graag wat extra advies of hulp om je strategie tot in de puntjes uit te werken? Dan helpen we jou met veel plezier verder!

Geef een seintje

+32 (477) 37 17 17